למה אני עוד פעם בחיפוש עבודה?

בעידן התעסוקתי בו אנחנו חיים, אנחנו נדרשים לא פעם לצאת למסע חיפוש עבודה.   והיום כשאנחנו בעיצומו של משבר בו מיליונים פוטרו או הוצאו לחל"ת, האתגרים איתם נצטרך להתמודד גדולים אף יותר. התהליך הזה לא פשוט לאף אחד כי הוא טומן בחובו קשיים "אוביקטיביים" כמו מציאת משרות שהולמות את הכישורים שלי, כתיבת קורות חיים, ראיונות ולא מעט קשיים "רגשיים" כמו תחושת הערך העצמי שלי, ניהול תחושת אי ודאות ופחדים שונים. 

אנשים שהם יותר מופנמים ממוחצנים, מתמודדים עם קשיים נוספים שנובעים מהפער בין ה Being שלהם לתרבות המוחצנת שסובבת אותם.  למעשה, תהליך חיפוש העבודה מעצים אתגרים שכבר היו שם לפני זה כגון : שיווק וקידום עצמי, להיות תחת אור הזרקורים, ניהול אנרגיה, הצורך לתת תשובות מידיות בלי זמן חשיבה ועוד.

כמי שחוותה מספר תקופות של חיפוש עבודה והתמודדה עם כל אותם האתגרים די בהצלחה בסופו של יום, אני יכולה להגיד שמרכיב אחד היה חסר במשוואה שלי.  מרכיב שאנחנו נוטים להמעיט בחשיבותו והוא בדיקת ההתאמה שלנו לארגון.  פעמים רבות הפחדים והלחצים שלנו, גורמים לנו להענות להצעת העבודה הראשונה שנקראת בדרכינו מבלי לעצור ולחשוב על השאלה הכה קריטית – האם יש בכלל סיכוי לזוגיות טובה ביני לבין הארגון.  לאנשים שמגדירים את עצמם כמופנמים יותר זהו מרכיב קריטי שמומלץ מאוד לא לדלג עליו.

 למה זה כל כך חשוב ?

פער גדול בין התרבות הארגונית לבין התנאים שדרושים לי כעובד כדי להצליח ולקום בבוקר עם מוטיבציה לעבודה, יוביל בסופו של דבר ל :

תחושת כישלון וירידת הערך העצמי

שחיקה

עזיבה או פיטורים מצד החברה.

מה אפשר לעשות ?

אין ספק שמדובר במרכיב שהוא אינו פשוט לגילוי בתוך טווח זמן קצר ובתהליך חיפוש עבודה.  יחד עם זאת, ניתן לפחות לגלות חלקים ממנו.

שלב ראשון : רפלקציה עצמית

קחו את הזמן לרשום את כל מקומות העבודה שעבדתם בהם, ממה נהנתם וממה לא.  לנסיון העבר יש חכמה רבה.  אנחנו עשויים לגלות שחשובה לנו סביבת עבודה שתאפשר לנו לעבוד יותר עצמאית מבצוות או סביבת עבודה שמאפשרת עבודה מהבית יום בשבוע.  אנחנו יכולים לראות שנהננו בעיקר במקומות בהם יכלנו להצטרף לפרויקטים נוספים שעניינו אותנו ולא לבצע רק את מה שהוגדר בתפקיד.  כל אלה הם מרכיבים שחשוב שנשים אליהם לב ונחפש אותם באופן אקטיבי בראיון העבודה הבא.

שלב שני : חקר ותשאול

אתר החברה : זהו מקום טוב להתחיל בו.  כדאי לקרוא בעיון בעיקר את החלק של "אודות" בו מגולמים החזון והערכים של החברה. 

הרשת : חיפוש בגוגל וברשתות החברתיות על החברה יכול לתת לנו מידע רלוונטי מעובדים במקום.  בלינקדין לדוגמא חשוב לבדוק אם יש אנשים שאתם יכולים לפנות אליהם אשר עובדים או עבדו בחברה ויכולים לתת לכם מידע.

ראיון העבודה : כבר נאמר לא מעט פעמים שהחברה מראיינת אותך כמועמד אבל היום גם חשוב שאתה תראיין את החברה.  זוהי הזדמנות נפלאה לבחון את כל אותם הפרמטרים שזיהתם שחשובים לכם בשלב הרפלקציה העצמית.  חשוב להגיע מוכנים עם השאלות לדוגמא שאלות בנוגע לעבודת צוות ואיך נראה יום עבודה.

בסופו של יום, ארגון שעלול לגרום לך להרגיש לא טוב עם עצמך הוא לא האירגון "הנכון" עבורך ולכן כדאי לנסות לאתר תמרורי אזהרה בשלב כמה שיותר מוקדם דבר, שיאפשר לנהל סיכונים בצורה מושכלת וקבלת החלטה נכונה יותר עבורי.

 

אוהב את המאמר הזה?

שתף בפייסבוק
שתף בטוויטר
שתף ב- Linkedin

השאר תגובה

One thought on “למה אני עוד פעם בחיפוש עבודה?

  1. על אף שאני ממש לא אוהבת להשתמש במילה הזו:

    מדוייק!!! (להפליא).

    יש לי המון תובנות בעניין הזה.

Comments are closed.

קבוצה למחפשי עבודה

מלא את פרטיך ונחזור אליך תוך זמן קצר