למה מנהל מופנם יכול להיות השידוך הכי טוב לצוות שלך?

כשאומרים שידוכים, אנחנו מייד חושבים על התאמה של בני זוג. האמת היא שאנחנו משתמשים במלה שידוך גם בהקשרים אחרים. לדוגמא, בתחום החינוך, אנחנו מדברים על שידוך "טוב" או רע בין כיתה למחנך שלה. בעולם העסקי, אנחנו מדברים על חיבור או "כימיה" בין מנטור למנטיי שלו. אבל, כשאנחנו מדברים על מנהל וצוות, אנחנו ממעטים לראות את תפקיד השדכן. מחקרים מראים שכשמדובר בניהול, ידוע לנו מיהי הדמות המתאימה לתפקיד – אדם בטוח בעצמו, דברן, כריזמטי, אסרטיבי, שמוביל מהפרונט, נהנה מאינטרקציות חברתיות. זה לא משנה מיהי אותה קבוצה שהוא הולך לנהל. מהם המאפיינים שלה. ישנה מעט מאוד מחשבה, אם בכלל, על המקום של "השדכן" בזירה הזאת למרות שיש לה מקום חשוב, במיוחד אם אנחנו  מסתכלים על הביצועים והצמיחה העסקית.

בשיחה שהייתי לי עם מנכ"ל בהייטק על היכולות המנהיגותיות המצויינות של מנהלים מופנמים, הוא אמר לי: "תשמעי, ניסיתי. לא פעם אחת ולא פעמיים. מיניתי מנהל מופנם למחלקה וזה פשוט לא הצליח ולכן אני מעדיף למנות מנהלים יותר מוחצנים ולא לקחת את הסיכון".

את הנטיה לא למנות מופנמים לתפקידי ניהול בכלל וניהול בכיר בפרט, אפשר לראות גם בספרות המחקרית. מחקר שהתפרסם ב Harvard Business Review מצא שככל שמשרת הניהול היא בכירה יותר, ישנו אחוז גבוה יותר של מנהלים מוחצנים.

הסיפור של המנכ"ל הזה, הוא סיפורים של עוד מנכ"לים. זהו סיפור על אכזבה. סיפור אהבה שפשוט לא צלח. כמו באהבה, אפשר להפסיק ולא לאמין יותר באהבה אבל, אפשר גם ללמוד איך כן ניתן לייצר סיפור אהבה לטווח ארוך.

אחת הסיבות לכשלון, היא העדר הפונקציה של שדכן טוב. כזה שביצע את עבודתו בצורה מספיק מדויקת.

בעולם השדכנות, יודעים שחשוב לדעת לא רק מי מתאים למי אלא בעיקר מי לא מתאים למי.

שדכן טוב הוא כזה שמכיר טוב את שני הצדדים ומבסס את השידוכים שלו על סמך אינפורמציה. והדגש כאן הוא על ההכרות עם שני הצדדים. חשוב להכיר לא רק את המנהל המיועד אלא גם את הצוות שלו כדי לדעת האם יש סיכוי לשידוך הזה להיות מוצלח. למעשה, כדאי להתחיל ממאפייני הצוות.

כשמדובר בצוות שחבריו הם פרואקטיבים, מבטאים את דעותיהם ועובדים יחד עם המנהל כדי למצוא פתרונות לאתגרים, המחקר הוא חד משמעי: מנהל מופנם הוא זה שיהיה המתאים ביותר להוביל את הצוות לעבר התפקודות הגבוהות.

לעומת זאת, כשמדובר בצוותים שהם יותר פאסיביים, שם הוא לא יהיה שידוך מוצלח ומנהל שהוא באופיו יותר מוחצן, יהיה המתאים ביותר למלא את התפקיד.

מה יש במנהל המופנם שהופך אותו לבן זוג האידיאלי לצוות הפרואקטיבי?

Campbell´s Soup היא אחת מחברות המזון הכי פופולריות בעולם. בשנת 2001 החברה היתה במצב לא טוב. הציון של מחוברות העובדים שלה (Employee engagement)  היה אחד הנמוכים מתוך ה- Fortune 500.  הנתונים הראו ש 62% מהמנהלים לא הרגישו מחוברים. חוסר המחוברות הוביל לירידה באיכות המוצרים, דבר שכמובן התבטא בירידה במכירות.

לחברה מונה מנכ"ל חדש Douglas Conant, מופנם. לא המנכ"ל הטיפוסי. הוא לא הרגיש בנוח בעימותים או כשהיה צריך לדבר מול קהל גדול. ויחד עם זאת, הוא הרגיש בנוח לדבר על כך שהוא יותר שקט כי הוא מקשיב וצריך זמן לחשוב על הדברים.

אחד מהדברים היחודיים שהוא הביא עם כניסתו לתפקיד היה להוקיר את מאמצי העובדים שלו ולכבד את זמנם. הוא החליף את הצמרת הניהולית שלו כדי להבטיח שהם יהיו שותפים לדרכו. הוא נהג לכתוב פתקי תודה אישיים לכל עובד החל מצוות התחזוקה עד למנהלים הבכירים.

התוצאות העסקיות לא איחרו לבוא:

ב – 2008, במיתון הכלכלי, הרווח הנקי למניה של קמפבל עלה ב 7%.

ההכנסות גדלו ב 4% לשנה.

התשואה הכוללת של המניה הייתה יותר מ -30%.

68% מהעובדים היו מחוברים.

מה שאיפשר ל Conant לייצר את השינוי, היא העובדה שהוא קיבץ מסביבו הנהגה פרואקטיבית שאיפשרה לחוזקות הניהול המופנם שלו לבוא לידי ביטוי ב :

  • יצירת אמון תוך דוגמה אישית, צניעות ושיח בגובה העיינים.
  • התמקדות בהצמחת העובדים.
  • קשב לצרכים של הצוות.
  • יצירת סביבת עבודה שבה יש בטחון פסיכולוגי וחופש פעולה, שמאפשרים לכל עובד להרגיש בטוח לנסות ולטעות, להעלות רעיונות ולהוביל יוזמות.

לסיכום, שידוך הוא מקצוע ותיק אך נדרש היום אולי יותר מתמיד במציאות העסקית בה אנחנו חיים.  מציאות המשתנה באופן מתמיד לנגד עינינו ואשר דורשת מאיתנו להיות בעלי יתרון תחרותי.

מנהלים מופנמים יכולים להיות בן הזוג האידיאלי לצוותים שהם פרואקטיביים במהותם. גם במקרים בהם נדרשת חשיבה מחדש על מחוברות העובדים, יש להם מקום מאוד מרכזי.

לשידוך הזה הם מגיעים עם נדוניה מרשימה של סט יכולות הנע מיכולת הקשבה, דרך פתרון בעיות, יצירתיות, יצירת קשרים משמעותיים ומנהיגות אחרת.

הם ללא ספק מועמדים איכותיים לשידוך ניהולי מוצלח.

מקורות:

Reversing the Extraverted Leadership Advantage: The Role of Employee Proactivity

The Hidden Advantages of Quiet Bosses

 

אוהב את המאמר הזה?

שתף בפייסבוק
שתף בטוויטר
שתף ב- Linkedin

השאר תגובה

Be the first to reply

קבוצה למחפשי עבודה

מלא את פרטיך ונחזור אליך תוך זמן קצר